- نحوه کود دهی در کشت زعفران چگونه باید انجام شود؟
- کودهای آلی باید با کودهای معدنی تکمیل شوند
- کود معدنی سال اول و دوم کشت
- چگونه کود زعفران را به زمین خود بدهیم؟
- سوالات بیشتر در مورد زعفران
- زعفران من به چه کودی نیاز دارد؟
- اگر زعفران خود را زیاد کود بدهم چه اتفاقی می افتد؟
- آماده سازی خاک برای کاشت زعفران و استفاده از بهترین کود زعفران
- مزرعه زعفران
- مراقبت از زعفران
- برای تهیه 1 کیلوگرم زعفران چند گل لازم است؟
- نکات تکمیلی در مورد نحوه کاشت زعفران
- زمان کاشت زعفران
- کدام آب و هوا برای کشت زعفران مساعدتر است؟
- نتیجه گیری
- بیماری های زعفران
نحوه کود دهی در کشت زعفران چگونه باید انجام شود؟
بهترین کود زعفران : زعفران محصول کم طاقت فرسا است که با کودهای آلی بسیار عالی و خوب عمل می کند. زعفران با توجه به اینکه پیاز آن از نظر ژنتیکی دارای عناصر ذخیره و مواد فعال متعادل است، نیاز به کوددهی کمی دارد. همچنین می تواند از مواد مغذی آلی و معدنی ارائه شده در محصول قبلی در تناوب بهره مند شود.برای کود دادن صحیح، تجزیه و تحلیل خاک باید انجام شود، به تفسیر و تأمل در سهم باقیمانده های گیاهی از برداشت های قبلی و مواد آلی کمک شده است. به همین دلیل، ارقام زیر کاملاً گویای میانگین برای مناطق مختلف است.
کودهای آلی باید با کودهای معدنی تکمیل شوند
توصیه می شود قبل از کاشت پیازها، کود اسید هیومیک شوک را به صورت غرقابی و هر هکتار ۵ لیتر به خاک خود اضافه کنید تا بستر خاک آماده کاشت و برداشت زعفران بشود. حداقل سه ماه قبل از کاشت پیاز زعفران.
کود معدنی سال اول و دوم کشت
سال اول (در سال اول کود دهی باید 20 یا 30 روز قبل از کاشت پیازها اعمال شود) :
نیتروژن N : کود 42.0.0 نیتروژن شوک (کود ازت) باید برای هر هکتار 3.5 لیتر اضافه کنید.
فسفر P : کود فسفر شوک باید برای هر هکتار 4 لیتر اضافه کنید.
پتاسیم K60: گود پتاس شوک باید برای هر هکتار 4 لیتر اضاف کنید.
در سال اول کود باید 20 یا 30 روز قبل از کاشت پیازها مصرف شود.
سال دوم
نیتروژن N : کود 42.0.0 نیتروژن شوک باید برای هر هکتار 5 لیتر اضافه کنید.
فسفر P : کود فسفر شوک باید برای هر هکتار 6 لیتر اضافه کنید.
پتاسیم K60: کود پتاس شوک باید برای هر هکتار 6 لیتر اضاف کنید.
در سال دوم، آنها باید در شهریور یا مهر، حدود 20-30 روز قبل از ظهور قابل پیش بینی گل استفاده شوند.
در سال سوم
کود ممکن است داده شود یا نشود. اکثریت قریب به اتفاق کشاورزان کود نمی دهند. اگر انجام شود، هم دوزها و هم زمان لقاح مانند سال دوم است.
نیتروژن : برای گیاه زعفران به دلیل تأثیری که در رشد گیاه، رشد بافت های آن دارد، مهم است. نیتروژن در جذب کربوهیدرات ها همکاری می کند و بخشی از تولید پروتئین ها است.
فسفر : در مراحل اولیه خود، زمانی که زعفران به ماده غذایی حساس تر است، یک فعال کننده گیاه است. فسفر شوک حضور مهمی در پروتئین ها دارد. برای فعالیت های فیزیولوژیکی مهم زعفران مانند تنفس و فتوسنتز ضروری است. به بهبود کلاله زعفران کمک می کند. تأثیر تعیین کننده ای در گلدهی زعفران دارد.
پتاسیم : با عمل خود به عنوان یک عامل انتقال به اندام های ذخیره به سنتز کربوهیدرات ها کمک می کند.
در مورد کلسیم، آهن، روی و منیزیم که گاهی در بسیاری از محصولات کمبود دارند، در زعفران مشکلی ندارند. گاهی به دلیل اینکه این عناصر به مقدار بسیار کم در زعفران یافت می شوند و گاهی به دلیل اینکه زعفران کمبود خود را نشان نمی دهد حتی در خاک های سخت مانند سنگ آهک و غیره.
ولی بدانید تمام این عناصر به صورت تکمیل در کود زعفران شوک وجود دارد
چگونه کود زعفران را به زمین خود بدهیم؟
اولین باری که باید به زمین خود کود زعفران بدهید در مرحله کاشت است که در پاییز انجام می شود. پس از حفر یک گودال کوچک برای کاشت پیاز، می توانید کود را به آن اضافه کنید. در طول فرآیند، برای حفظ رطوبت ثابت در خاک، باید به طور مداوم آبیاری کنید. پس از کاشت، می توانید دوباره در اوایل بهار، زمانی که گیاه از زمین بیرون آمده و گل های خود را رشد می دهد، کوددهی کنید. مجدداً از کود زعفران با ترکیبی متعادل از مواد مغذی استفاده کنید و آن را روی خاک بپاشید. هنگام استفاده از کود شوک، فراموش نکنید که به آرامی خاک را در همان زمان آبیاری کنید.
سوالات بیشتر در مورد زعفران
چرا باید به زعفران برسیم؟
کوددهی زعفران به چند دلیل مهم ضروری است. بارزترین آن این است که کود به زعفران شما کمک می کند تا گل های زیبایی تولید کند. کود دهی در اوایل بهار یکی از بهترین راهها برای اطمینان از اینکه زعفران شما در آن فصل گلهای عالی دارند، است. کود شوک همچنین انرژی زیادی را برای زعفران شما فراهم می کند که می تواند در مراحل رشد خفته در خاک ذخیره کند. دادن مقداری مواد مغذی اضافی به زعفران در طول فرآیند کاشت پاییزه یا در اواخر بهار به زعفران شما کمک میکند تا انرژی بیشتری را برای استفاده پس از از سرگیری رشد فعال حفظ کند.
بهترین زمان برای کود دهی زعفران چه زمانی است؟
لحظاتی وجود دارد که پرداختن به زعفران راحت است. زمان اصلی کوددهی در اوایل بهار است که گل ها در حال شکل گیری هستند، در این زمان کود مناسب باعث گلدهی بهتر می شود. همچنین می توانید زعفران خود را در اواخر بهار که گل ها پژمرده شده اند کود دهید. تغذیه در این زمان باعث می شود زعفران شما انرژی زیادی داشته باشد که می تواند در سال آینده ذخیره و استفاده کند. اگر قرار است زعفران خود را برای اولین بار در پاییز بکارید، می توانید در آن زمان نیز کوددهی کنید. کوددهی در طول فرآیند کاشت زعفران شما بهترین شانس را برای تولید مجموعه ای از گل های سالم در اولین فصل رشد آن فراهم می کند.
چه زمانی از دادن کود زعفران خودداری کنم؟
بهترین زمان مناسب برای کود دهی زعفران در مراحل کاشت در پاییز،در دوره گلدهی در اوایل بهار و در اواخر بهار پس از دوره گلدهی است. کوددهی در هیچ زمان دیگری از سال ضروری نیست و می تواند برای گیاه مضر باشد. هنگام مراقبت از زعفران باید بدانید که این زعفران دارای فاز خواب قابل توجهی است که در آن به کود نیازی ندارد و همچنین به آب بسیار کمتری نیاز دارد. به طور قابل پیش بینی، زعفران شما در طول زمستان خفته خواهد بود. با این حال، این گیاه در طول تابستان نیز وارد فاز خواب می شود. پس از محو شدن گلها، برگها برای مدت کوتاهی میمانند و دوباره روی زمین میمیرند. با از بین رفتن برگ ها گیاه به مرحله خواب برگشته و نیازی به کود نخواهد داشت.
زعفران من به چه کودی نیاز دارد؟
بهترین کود زعفران که می تواند برای زعفران مفید باشد. برای ساده نگه داشتن همه چیز، همیشه می توانید به کود متعادلی که حاوی مقادیر مساوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم است، اعتماد کنید. نسبت کودهایی که برابر هستند، مانند 20.20.20 ، به خوبی جواب می دهند. همچنین معمولاً بهتر است از کود زعفران مایع شوک استفاده کنید. اگر میخواهید در انتخاب کود خود کمی دقیقتر صحبت کنید، باید از کودی استفاده کنید که به طور کلی دارای هر سه ماده مغذی اصلی است، اما مقدار فسفر کمی دارد. بسیاری از باغبانان معتقدند که فسفر باعث افزایش گلدهی و افزایش عمر گیاهان می شود. مواد ارگانیک، از جمله فسفر مایع شوک که ارگانیک است،میتوانند به افزودن فسفر کمک کنند که میتواند به زعفران شما و توانایی شکوفایی آن کمک کند.
اگر زعفران خود را زیاد کود بدهم چه اتفاقی می افتد؟
اگرچه کود زعفران می تواند به طرز باورنکردنی برای زعفران مفید باشد، اما در صورت مصرف زیاد آن نیز می تواند به همان اندازه مضر باشد.کود دهی بیش از حد نه تنها به زعفران آسیب می رساند، بلکه در برخی موارد باعث مرگ می شود.بهترین راه برای جلوگیری از این امر،پیروی از دستورالعملهای روی بسته کودی است که میخرید،به جای تجاوز از دوز توصیه شده به امید به دست آوردن گیاهی قویتر. به طور مشابه، در صورت استفاده از کودشوک، معمولا کمتر احتمال دارد که زعفران خود را بیش از حد کود دهید. از آنجایی که این کودها مواد مغذی خود را به آرامی آزاد می کنند،همانطور که از نام آن پیداست، کمتر قادر به دادن یکباره کود بیش از حد به زعفران شما هستند.
آماده سازی خاک برای کاشت زعفران و استفاده از بهترین کود زعفران
آماده سازی مناسب خاک برای موفقیت کاشت زعفران ضروری است.قبل از کاشت پیازها، شخم زدن و تسطیح خاک بسیار مهم است تا نرم باشد.همچنین توصیه می شود برای بهترین کیفیت و افزایش حاصلخیزی خاک، کود و آلی به خاک اضافه کنید. کود زعفران شوک میتواند مواد مغذی ضروری را برای رشد زعفران فراهم کند و توانایی خاک برای نگهداری آب را بهبود بخشد.حذف تمام علف های هرز و بقایای گیاهی از منطقه ای که زعفران در آن کاشته می شود برای جلوگیری از رقابت برای مواد مغذی و آب مهم است. برای اطمینان از عاری بودن منطقه از علف های هرز توصیه می شود قبل از کاشت از علف کش استفاده کنید.علاوه بر این، در صورت لزوم می توان هیومیک را برای کاهش PH و کاهش اسیدیته به خاک اضافه کرد. با این حال، مهم است که در مقدار هیومیک اضافه شده زیاده روی نکنید، زیرا می تواند به ریشه زعفران آسیب برساند.به طور کلی، زعفران به خوبی با انواع مختلف خاک سازگار است، اما خاک هایی را ترجیح می دهد که خنثی یا کمی قلیایی با PH بین 6 تا 8 باشند.
مزرعه زعفران
پس از آماده شدن خاک، نوبت به کاشت زعفران ها می رسد. این مراحل را دنبال کنید:
- پیاز های زعفران با کیفیت را خریداری کنید. پیازهای زعفران کوچک هستند و شبیه پیازهای کوچک هستند.
- زمین را به فاصله 10-15 سانتی متر از هم به عمق 5 سانتی متر سوراخ کنید.
- پیاز های زعفران را طوری در سوراخ ها قرار دهید که نوک آن به سمت بالا باشد.
- پیازهای زعفران را با خاک و آب بپوشانید.
مراقبت از زعفران
زعفران گیاهی مقاوم است، اما هنوز برای رشد و شکوفایی مناسب نیاز به مراقبت اولیه دارد. در اینجا چند نکته برای مراقبت از گیاه زعفران آورده شده است:
آن را به طور منظم به خصوص در فصل رشد آبیاری کنید.
خاک را مرطوب اما خیس نگه دارید. زعفران آب اضافی را تحمل نمی کند.
اگر در آب و هوای سرد زندگی می کنید، گیاهان را با مالچ محافظت کنید.
سالی یک بار در بهار گیاهان را با کودهای آلی کود دهی کنید.
محل کاشت را عاری از برگ های خشک نگه دارید.
برای تهیه 1 کیلوگرم زعفران چند گل لازم است؟
برای تولید 1 کیلوگرم نخ زعفران به حدود 180 تا 230 هزار پیاز زعفران نیاز است. این تعداد بسته به عملکرد و کیفیت محصول می تواند کمی متفاوت باشد. هر پیاز زعفران تنها سه نخ تولید می کند و برای به دست آوردن یک کیلوگرم زعفران خشک تقریباً 80000 نخ نیاز است. زعفران به دلیل نیروی کار مورد نیاز برای تولید آن ادویه ای با ارزش و گران قیمت است.
نکات تکمیلی در مورد نحوه کاشت زعفران
اگر در اولین تلاش خود محصول عالی به دست نیاوردید، ناامید نشوید. رشد زعفران ممکن است دشوار باشد و ممکن است چند سال طول بکشد تا برداشت مناسبی داشته باشید.اگر زعفران ها را در گلدان می کارید، مطمئن شوید که گلدان ها دارای زهکشی خوبی هستند و گیاهان به اندازه کافی نور خورشید دریافت می کنند.از سموم دفع آفات و مواد شیمیایی روی گیاه زعفران خود استفاده نکنید، زیرا می تواند بر طعم و کیفیت آن تأثیر بگذارد.با این راهنمای کامل گام به گام، همه چیزهایی را که برای کاشت زعفران در خانه نیاز دارید، در اختیار دارید. در پاییز امسال زعفران را امتحان کنید و از این ادویه خوشمزه در وعده های غذایی خود لذت ببرید!
زمان کاشت زعفران
زمان کاشت زعفران در حدود ماه های تیر و شهریور می باشد و نوعی کاشت است که باید در شرایط خاصی صورت گیرد و از جمله آن ها این است که محل باید آفتابی و دارای نوعی آبیاری باشد. متوسط است، زیرا همانطور که قبلاً پیش بینی کرده بودیم، در هیچ زمانی نباید سیل شود.در سال اول، مخصوصاً پس از کاشت، گلدهی معمولاً در حدود ماههای مهر و آبان اتفاق میافتد، زمانی که پیازهایی با اندازه 10/9 به طور متوسط در سال اول 1.5 گل میدهند.پیازهای با سایز 9/8 میانگینی دارند که به یک گل تقلیل می یابد و در پیازهایی با سایز 8/7 میانگین گلدهی 20 درصد خواهد بود که به همین دلیل است. یک نوع محصول برای محصولات چند ساله است.
مهم است که روشن شود که زمان گلدهی دقیق به تاریخ کاشت پیاز و همچنین شرایط آب و هوایی که پس از آن در آن یافت می شود، مرتبط است.
کدام آب و هوا برای کشت زعفران مساعدتر است؟
تاکنون دیدهایم که کشت زعفران ظرفیت زیادی برای مقاومت در برابر آبوهوای شدید دارد و این تا حدودی به خاطر این واقعیت است که ساختارهای زیرزمینی مختلفی تولید میکند، ساختارهایی که قبلاً به عنوان پیاز میشناختیم.
این پیازها توانایی مقاومت در برابر گرمای شدید و خشکسالی معمول فصل تابستان را به محصول می دهند. این گیاهی است که با توجه به این ویژگی ها می تواند یک نوع کشت دیم را بدون مشکل بپذیرد.مخصوصاً در زمستان، پس از برداشت گل، و این قسمت از زمین «مرده»، لایه ای از خاک است که روی پیازها قرار دارد و وظیفه محافظت از آنها در برابر یخبندان را بر عهده دارد. قبلا ذکر شد، در نکته قبل، توانایی آن در مقاومت در برابر دمای زیر صفر به 10- و 12- درجه سانتیگراد می رسد.
نتیجه گیری
کشت زعفران اگرچه مقاومت بالایی دارد، اما حقیقت این است که در بسیاری از جزئیات نیاز به مراقبت دارد و به ویژه برای این مرحله آخر، به نوبه خود جنبه های خاصی وجود دارد که برای بهینه سازی تمام مراحل باید در نظر گرفته شود.
زعفران یک محصول تاریخی در منطقه جغرافیایی مدیترانه است و از 2300 سال قبل از میلاد در میان ما حضور داشته است. با این داده ها می توان اهمیتی را که در آن زمان داشت و هنوز در قرن بیست و یکم حفظ شده است، تصور کرد.کشورهای اصلی تولیدکننده در جهان عبارتند از: ایران (90%)، اسپانیا، مراکش، هند و یونان. ما در مورد مناطق جغرافیایی با ویژگی های خاص برای توسعه محصول صحبت می کنیم که در آن محیط های خشک غالب است.کاربرد خوراکی کلاله های قرمز آن است که در حال حاضر به دلیل ارزش زیادی که در بازار دارد، طلای سرخ محسوب می شود. در واقع، این محصولی است که ارزش خود را بر اساس فرقه های مبدا استوار است و این منجر به ظهور “تقلبی” و کلاهبرداری در سراسر جهان شده است.
برای مثال برای این نظر، در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲ تن در ایران تولید شد. با این حال، تحت برچسب ایرانی، تقریبا ۴۱ تن تولید شد. آن ۱۹ تن تفاوت، که در ایران تولید نشد، بخشی از یک تکنیک بسته بندی (نه غیرقانونی) در ایران است، اما تولید در کشورهای ثالث برای به دست آوردن ارزش و دسته بندی تولید ایرانی است. واضح است که قانون باید تغییر کند…
بیماری های زعفران
وظیفه اصلی در کشت زعفران نگهداری پیاز در شرایط بهداشتی کامل، خشک و بدون قارچ است. بنابراین موثرترین کار ضدعفونی آن با قارچ کش های مجاز است. بهترین کود قارچ کش زعفران آن فسفیت پتاسیم برند شوک است.این ضد عفونی با غوطه وری به مدت 5 دقیقه در محلول و سپس زهکشی و خشک کردن قبل از کاشت انجام می شود.
بیماری اصلی زعفران Rhizoctonia crocorum است، البته موارد مهمی از فوزاریوم نیز رخ می دهد.
• ریزوگلیفوس
• کوریمبفروم
• فوما کروکوفیلا ساکاردو
در سطح آفت، کنه اصلی که قسمت هوایی را تحت تأثیر قرار می دهد ریزوگلیفوس است.