معرفی انواع کود تقویتی

adminAuthor: admin
Views: 827 مشاهده
اسید هیپومیک

انواع کود تقویتی : استفاده از کودها در کشاورزی یک نیاز اساسی برای حاصلخیزی خاک و تامین مواد مغذی گیاهان است. با این حال، به اندازه گیری صحیح بستگی دارد. استفاده اقتصادی و دوز مناسب با نیازهای گیاه اهمیت ویژه ای دارد. این تنها راه جلوگیری از اثرات منفی بر خاک، آب، اقلیم و تنوع زیستی است.

کود چیست؟

علاوه بر آب کافی، گیاهان به انواع خرید کود تقویتی و مواد مغذی (مانند نیتروژن، فسفات، پتاسیم) و عناصر کمیاب (مانند مس و روی) نیاز دارند تا بتوانند رشد کنند و رشد کنند. این تنها راه برای دستیابی به محصول بالا با کیفیت خوب است. گیاهان از طریق سیستم ریشه خود مواد مغذی و عناصر کمیاب را از خاک جذب می کنند. محتوای هوموس خاک نقش اصلی را ایفا می کند. هوموس سرشار از مواد مغذی گیاهی است و ظرفیت ذخیره آب بالایی دارد. تنها در صورتی که خاک مواد مغذی را که هنگام برداشت گیاهان از آن حذف می‌شود، دوباره به دست آورد، می‌توان در درازمدت پتانسیل حاصلخیزی و عملکرد کشاورزی آن را تضمین کرد. بنابراین، عرضه کافی کود به خاک – و در نتیجه برای گیاهانی که روی آن رشد می کنند – که با نیازهای غذایی گیاهان سازگار باشد، ضروری است. با کودها، بین کودهای آلی و معدنی تمایز قائل می شوند. کودهای آلی شامل فضولات حیوانی مانند کود مایع، کود پایدار، کود مایع (کود) است. کود سبز، مالچ و همچنین کودهای آلی باقیمانده و بسترهای کشت مانند زباله های آلی کمپوست شده، لجن فاضلاب، بسترهای کشت (پیت) و بقایای تخمیر کودهای آلی هستند. از سوی دیگر کودهای مصنوعی از طریق فرآوری فنی مواد اولیه طبیعی تولید می شوند و به صورت کودهای تک یا چند مغذی عرضه می شوند.

خطر برای محیط زیست

در صورت عدم استفاده صحیح، ذخیره سازی و کاربرد کودها می تواند یک سری اثرات نامطلوب جدی بر محیط زیست داشته باشد. تولید کودهای مصنوعی نیز بسیار انرژی بر است که با مصرف بالای منابع و انتشار گازهای گلخانه ای همراه است. نیتروژن و فسفر به طور خاص می توانند تأثیر منفی بر حاصلخیزی خاک و کیفیت آب داشته باشند. کیفیت هوا می تواند تحت تأثیر انتشار آمونیاک ناشی از مدیریت کود (ذخیره و استفاده از کود) و کاربرد کودهای اوره به ویژه، و همچنین انتشار اکسید نیتروژن منتشر شده از خاک بارور شده باشد.

کود کشاورزی

بیشتر بخوانید : بهترین کود برای رشد سریع نهال پسته

فلزات سنگین در کودها

انواع کود تقویتی علاوه بر مواد مغذی مورد نظر (مانند مس، روی، آهن) حاوی فلزات سنگینی هستند که گیاهان به آنها نیازی ندارند. به عنوان مثال، سرب، کادمیوم، نیکل، جیوه، آرسنیک و اورانیوم در مقادیر مختلف از جمله این موارد هستند. با کود دهی شدید، اینها می توانند در خاک جمع شوند و از طریق گیاهان وارد زنجیره غذایی و آب های زیرزمینی شوند. کودهای معدنی فسفر حاصل از فسفات سنگ های رسوبی، که به طور طبیعی دارای محتوای فلزات سنگین (به ویژه کادمیوم و اورانیوم) هستند، نقش مهمی ایفا می کنند.

فلزات سنگین از طریق خوردگی لوله های آب، صنایع فلزکاری و فرآوری و از طریق داروها وارد لجن فاضلاب می شوند. به عنوان مثال، افزودنی های مورد استفاده در خوراک دام می تواند عامل تجمع در کود (عمدتا روی و مس و همچنین آرسنیک در کود خوک) باشد. تمام فلزات سنگین در غلظت های بالا سمی هستند، اما برخی از آنها نیز عناصر کمیاب ضروری هستند و برای فرآیندهای متابولیکی مهم در گیاهان، حیوانات و انسان ها ضروری هستند (مانند مس، آهن و منگنز).

فلزات سنگینی که توسط گیاهان و جانوران بلعیده می‌شوند و از این طریق وارد زنجیره غذایی می‌شوند، برای سلامت انسان مرتبط هستند. گروه کاری “خاک/گیاه انتقال فلزات سنگین” کارگروه خاک دولتی (LABO) عناصر آرسنیک، سرب، کادمیوم، جیوه و تالیم را به عنوان “در درجه اول مرتبط” با کیفیت گیاهان غذایی شناسایی کرد. در مورد گیاهان علوفه ای، در درجه اول نیکل و مس هستند که می توانند در غذاهای حیوانی انباشته شوند.روی و مس نه تنها برای انسان خطرناک هستند، بلکه برای برخی از میکروارگانیسم های خاک نیز سمی هستند. این می تواند در دراز مدت بر حاصلخیزی خاک تأثیر بگذارد.

اطلاعات انواع کود تقویتی

محتوای کافی از مواد آلی (هوموس) و در دسترس بودن مواد مغذی گیاه در خاک برای حاصلخیزی خاک و خاک به عنوان پایه ای برای تولید غذا و خوراک ضروری است.

مواد آلی و مواد مغذی به عملکرد طولانی مدت خاک به عنوان محل گیاه کمک می کنند و پیش نیازی برای کیفیت و رشد مطلوب گیاهان هستند. بنابراین، محتوای هوموس و مواد مغذی تأثیر قابل توجهی بر پتانسیل عملکرد یک مکان دارد.

مهم ترین عناصر غذایی گیاهی به دو دسته عناصر غذایی اصلی و کمیاب تقسیم می شوند. مواد مغذی اصلی به نوبه خود به مواد مغذی اولیه (نیتروژن، فسفر، پتاسیم) و مواد مغذی ثانویه (کلسیم، منیزیم، گوگرد، سدیم) تقسیم می شوند. مواد مغذی کمیاب عبارتند از: بور، آهن، کبالت، مس، روی، منگنز و مولیبدن.تمام مواد مغذی باید به مقدار کافی در دسترس گیاهان باشد، در غیر این صورت علائم کمبود ممکن است رخ دهد. با این حال، زیاده روی نیز می تواند منجر به مشکلاتی شود: کاهش کیفیت گیاه و کاهش عملکرد می تواند نتیجه آن باشد. بنابراین تغذیه متعادل گیاهان یک عامل ضروری برای حاصلخیزی خاک است.مواد آلی موجود در خاک نیز نقش مهمی ایفا می کند. علاوه بر اثرات فیزیکی و بیولوژیکی، به عنوان یک مخزن مواد مغذی برای گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است. ماده آلی می تواند مقدار بیش از حد مواد مغذی را به هم متصل کند و بعداً دوباره به آرامی آن را آزاد کند.

برای اطمینان از تغذیه گیاه از منابع مختلف مواد مغذی استفاده می شود. علاوه بر مواد مغذی ذخایر خاک، در کشاورزی این کودها عبارتند از کودهای معدنی و آلی مانند کود دامی (کود دامی پایدار، کود مایع )، بقایای تخمیر و کمپوست یا کاه و سایر بقایای تولیدات گیاهی و محصولات جانبی حیوانی.

کود تقویتی

کودهای معدنی :

انواع کود های تقویتی معدنی کودهایی هستند که مواد مغذی آنها به شکل معدنی یا معدنی است که از طریق فرآیندهای شیمیایی فیزیکی یا صنعتی به دست می‌آید. مواد خام برای تولید کودهای معدنی یا از طریق استخراج از ذخایر (مانند نمک پتاس، سنگ فسفات و غیره) و یا با فرآیندهای شیمیایی (مانند فرآیند هابر-بوش) به دست می‌آیند.

به دلیل ساختار شیمیایی، مواد مغذی معدنی نمک های معدنی نامیده می شوند که در تماس با آب حل می شوند. مواد مغذی حل شده توسط ریشه گیاهان جذب شده و به تغذیه آنها کمک می کند.از مزایای کودهای معدنی حمل آسان (وزن، ذخیره سازی) و امکان کوددهی به موقع و بر اساس نیاز می باشد.

کودهای با منشا آلی

در کشاورزی مدرن، که با حفظ منابع مشخص می شود، کودهای آلی ضروری شده اند. کودهای آلی منحصرا از مواد خام حیوانی و یا گیاهی ساخته می شوند. در نتیجه، کودهای آلی عمدتاً حاوی مواد مغذی به شکل آلی هستند.مواد مغذی متصل به ارگانیک از طریق فرآیند بیولوژیکی «معدنی‌سازی» به شکل معدنی (غیر آلی) در دسترس گیاه می‌آیند. زندگی خاک، به ویژه میکروارگانیسم ها، در کانی سازی و آزادسازی عناصر غذایی نقش دارند.مزیت خاص انواع کود تقویتی آلی در تامین مواد آلی یا ترکیبات کربن آلی به خاک کشاورزی و به دنبال آن بهبود ساختار خاک و تعادل هوا و آب آن است.

مزیت دیگر آزادسازی مداوم مواد مغذی در طول فصل رشد است. با این حال، این می تواند به شدت به آب و هوا بستگی داشته باشد. تحت شرایط خاص، ممکن است کمبود نیتروژن در بهار یا شسته شدن نیتروژن در آب های زیرزمینی در پاییز وجود داشته باشد.

کود مزرعه – کود جامد

کود پایدار یا کود جامد در درجه اول به عنوان مخلوطی از مدفوع و ادرار با بستر شناخته می شود. بخش کوچکی از ادرار تولید شده توسط بستر جذب و محدود می شود. ترکیب، ذخیره سازی و فرآوری بر خواص و نوع کود تأثیر می گذارد و بین کود تازه، کود انباشته، کود عمیق و کود پوسیده تمایز قائل می شود. بهینه سازی فرآیند کمپوست سازی یا کانی سازی به گونه ای مهم است که در دسترس بودن مواد مغذی بهبود یافته و تلفات نیتروژن به حداقل کاهش یابد. نوع و مقدار مواد ساختاری یا بستر (کاه، قلمه درختچه، خاک اره/گرد و غبار و غیره)، میزان رطوبت (خشک، مرطوب) و درجه تراکم (محدودیت ارتفاع 2 متر برای کود انباشته، متراکم کردن بستر با وزن مرده دام برای کود پایدار عمیق، و غیره) بر فرآیند بلوغ و زمان پوسیدگی تأثیر دارند.

کود تقویتی

اصولاً فرآیندهای کود دامی گرم (کود توده ای، کود پوسیده) باید از فرآیندهای کود سرد متمایز شوند. دومی شامل یک نوع خاص از کود پشته ای، روش کود پشته ای سرد و همچنین کود پایدار عمیق (کود پا) است. عرضه هوا به دلیل ذخیره متراکم کود جامد کاهش می یابد. این باید تلفات کربن و نیتروژن را کاهش دهد. برخلاف فرآیند کود گرم (40 – 50 درجه سانتیگراد)، دمای بیش از 30 درجه سانتیگراد نباید تجاوز کند.

محتوای مواد مغذی و هوموس

از آنجایی که محتوای مواد مغذی کود جامد از یک سو تحت تأثیر مواد اولیه و روش نگهداری و از سوی دیگر تحت تأثیر شدت تغذیه (مانند انتخاب خوراک غلیظ، تغذیه با فسفر کاهش یافته و غیره) و عملکرد دام است، آنالیزهای منظم توصیه می شود.

کود کمپوست شده دارای پتانسیل تامین هوموس مطلوبی است. معدنی شدن مواد مغذی نیز به کندی اتفاق می افتد (اثر سالانه، جدول 1). به این دلایل، کود دامی برای تثبیت ساختار خاک مفید است و در نتیجه از تغذیه متعادل گیاه حمایت می کند.

کودهای کشاورزی – کود مایع و کود دامی

انواع کود تقویتی دامی مخلوطی از مدفوع و ادرار با مقدار کمی بستر و آب و محصولات تبدیلی آنهاست.از سوی دیگر، دوغاب عمدتاً شامل ادرار، مایع تراوش کود پایدار، آب تمیزکننده پایدار (احتمالاً آب باران) و مقادیر کمی از مدفوع و اجزای بستر و محصولات تبدیل آن‌ها است. با محتوای آمونیوم حدود 90 درصد، کود مایع اثری مشابه کود معدنی دارد.

در چند دهه اخیر، استفاده از کود مایع به دلایل شغلی و اقتصادی به طور فزاینده ای رایج شده است. افزایش سیستم‌های دامپروری بدون بستر نیز احتمالاً به این امر کمک کرده است، همانطور که هزینه‌های کمتر ذخیره‌سازی، مراقبت و پخش کود مایع در مقایسه با کود پایدار نیز نقش داشت.

بیشتر بخوانید : بهترین کود برای کاشت زعفران

آلودگی آب های سطحی و زیر زمینی

تخصص عملیات کشاورزی (به عنوان مثال در پرورش خوک و گاو) منجر به تناوب زراعی نزدیک‌تر با محصولات اصلی کمتر (مانند محصولات ریشه مانند ذرت، ارزن و غیره) علاوه بر استفاده غالب از کود مایع کود آلی آسان‌تر شد. هدف از این کار استفاده موثر از پتانسیل استفاده از نیتروژن موجود در مرحله رشد اصلی است. با کوددهی مناسب، مهم است که بارهای غذایی مانند نیتروژن را در نظر بگیرید. به منظور مقابله با آلودگی آب های سطحی، تراوش و زیرزمینی، ضروری است که همیشه حداکثر مقادیر مجاز را در برنامه در نظر بگیرید.

کود فسفیت پتاسیم

تثبیت هوموس و نیتروژن در خاک

به منظور حفظ یا افزایش محتوای هوموس در سطح پایدار هنگام کوددهی عمدتاً با کود مایع، توصیه می شود در کاهی که در طول برداشت جمع می شود کار کنید. روش‌های حفاظت از خاک مانند خاک‌ورزی کاهش‌یافته (بدون چرخش) (کشت‌کار، دیسک‌هارو و غیره) در اینجا ترجیح داده می‌شوند.

برای جلوگیری از تلفات نیتروژن در تعادل عناصر غذایی، مقدار مصرف باید با شرایط طبیعی (وضعیت رشد جمعیت گیاه، شرایط بارش و دما، تسکین و غیره) تطبیق داده شود، زیرا به عنوان مثال، مقادیر زیاد انواع کود تقویتی مایع در هکتار، زمان نامناسب برای کاربرد و شرایط نامساعد زمین می تواند منجر به افزایش نیتروژن (3 نیتروژن) در خاک شود. مقررات مربوط به مقادیر و دوره های کاربرد را می توان در برنامه اقدام نیترات، برنامه های حفاظت از آب های زیرزمینی و اقدامات مختلف ÖPUL یافت.

امکان دیگری برای کاهش تلفات نیتروژن (آمونیاک، NH3) در نحوه پخش کود مایع در زمین های کشاورزی نهفته است. علاوه بر تناوب زراعی یا رشد، موقعیت، تسکین و عمق خاک، شرایط آب و هوایی (آب و هوای خنک و مرطوب، بدون نور مستقیم خورشید) نیز باید در نظر گرفته شود. برای جلوگیری از تلفات، کود مایع باید در نزدیکی زمین پخش شود (مثلاً با استفاده از شیلنگ های کششی). کود مایع را نیز می توان رقیق کرد.

استفاده صحیح از کود بیوگاز و بقایای تخمیر در مزارع و علفزار

ویرایش دوم دستورالعمل استفاده مناسب از کود بیوگاز و بقایای تخمیر در مزارع و علفزار نه تنها دستورالعمل های ارزشمندی را برای استفاده از طیف گسترده ای از بسترها در کارخانه های بیوگاز به کاربران ارائه می دهد، بلکه اطلاعات مهمی در مورد استفاده مناسب و سازگار با محیط زیست از بقایای تخمیر در زمین های کشاورزی نیز ارائه می دهد.

کمپوست

کمپوست در کشاورزی و همچنین در باغبانی و باغبانی سرگرمی استفاده می شود. الزامات کیفی، نوع و منشاء مواد اولیه و وضعیت پایان ضایعات کمپوست از زباله در قانون کمپوست 2001 تنظیم شده است.

مشاغل کشاورزی و باغبانی می توانند از مواد اولیه مطابق با قانون کمپوست 2001 برای تولید کمپوست خود استفاده کنند. همچنین امکان تهیه کمپوست از تولیدکنندگان متخصص نیز وجود دارد. اگر شرایط چارچوب اقتصادی و فنی اجازه دهد، کمپوست ها جایگزین قابل تصوری برای کودهای معدنی هستند. اصولاً کوددهی تکمیلی ازت (دوغاب، کود مایع، کودهای معدنی) به ویژه در سال مصرف به دلیل اثربخشی کم سالانه کمپوست (تقریباً 10 درصد) توصیه می شود. با این حال، این باید با در نظر گرفتن چارچوب قانونی انجام شود (طبق §32 بند 2 قانون آب – WRG 1990؛ روزنامه قانون فدرال شماره 252/1990).

انواع سیستم های کمپوست سازی طی چند دهه گذشته تکامل یافته اند. این دارای i.a. برای استفاده از سیستم های فنی مختلف، اندازه های مختلف پنجره و دوره های پوسیدگی.

مثال زیر نمای کلی ساختار و فرآیندهای بیولوژیکی کمپوست ها را نشان می دهد: برای ایجاد یک کمپوست، مواد انباشته شده در توده ها ایجاد می شود (مثلاً کپه مثلثی، حداکثر ارتفاع 1.5 – 2 متر، عرض 3 – 5 متر) و بسته به کیفیت ماده اولیه، در فواصل منظم 2 هفته یا 3-4 بار در یک بازه زمانی 8 تا 1 هفته برگردانده می شود. ماشین تراش ost. در مجموع، اجاره ها برای حدود 20 تا 24 هفته باقی می مانند.

کود تقویتی

مزایای استفاده از کمپوست

در مقایسه با کود پایدار، کمپوست عملکرد قابل مقایسه و خوبی در تولید مثل هوموس دارد. با توجه به “انجمن موسسات تحقیقات و تحقیقات کشاورزی آلمان ، معادل هوموس یک مقدار مشخصه برای تامین بهینه خاک با مواد آلی است. برای کمپوست تازه و تمام شده، به عنوان یک ماده مرجع، با مقدار a11 – LU0M به عنوان ماده مرجع، از مزایای استفاده از کمپوست می توان به تثبیت ساختار خاک، بهبود تعادل هوا و آب، ارتقاء عمر خاک و آزادسازی مداوم مواد مغذی (مانند ظرفیت تجدید نیتروژن) اشاره کرد.

بیشتر بخوانید : فواید استفاده از کود آهن

هنگام استفاده از کمپوست به عنوان کود در تولیدات کشاورزی، بازرسی های منظم توصیه می شود تا اطمینان حاصل شود که محصولات در حال رشد به اندازه کافی عرضه می شوند و تعادل مواد مغذی در تناوب زراعی وجود دارد.

کمپوست یک “مواد خام زنده” است. با این حال، ساختار پیچیده آن مستلزم شناخت عمیق رفتار و اثرات احتمالی استفاده از آن است. دستورالعمل استفاده از کمپوست از پسماندهای بیوژنیک در کشاورزی مهمترین اطلاعات فنی و حقوقی را خلاصه می کند که استفاده هدفمند و سازگار با محیط زیست را تضمین می کند.بروشور راهنمای استفاده از کمپوست از پسماندهای بیوژنیک در کشاورزی در انتهای این صفحه در قسمت دانلودها موجود است.

کود بیوگاز و بقایای تخمیر 

کود بیوگاز و بقایای تخمیر بخش مهمی از مواد خام ثانویه در کشاورزی را تشکیل می دهند و امکان ایجاد یک اقتصاد دایره ای را فراهم می کنند که هدف آن بازگرداندن مواد مغذی و حفاظت از منابع است.

کود بیوگاز یک بستر تخمیر شده (مایع و جامد) حاصل از تولید بیوگاز است که می تواند در کشاورزی به عنوان کود مورد استفاده قرار گیرد. مواد خام مورد استفاده برای کود بیوگاز عمدتاً از تولیدات اولیه کشاورزی و جنگلداری (به عنوان مثال ذرت، چاودار علوفه ای، شبدر و غیره) تهیه می شود، بقایای برداشت و فرآوری از محصولات کشاورزی نیز شامل می شود.

مواد هضم شده طبق قانون مدیریت پسماند اصلاح شده تعریف شده و تا زمانی که قابل بازیافت باشد به عنوان زباله طبقه بندی شده است (BML, 2007). هضم شامل مواد اولیه از باقیمانده‌های حاصل از تصفیه و فرآوری محصولات کشاورزی و/یا سایر بقایای بیوژنیک از صنایع غذایی، نوشیدنی‌ها و خوراک دام یا آشپزخانه‌ها و غذاخوری‌ها (مانند مواد غذایی باقی‌مانده، بقایای جداسازی چربی و غیره) است. منشا، کیفیت و تشکیل مواد اولیه را نمی توان به وضوح ردیابی کرد و آلودگی احتمالی آن با فلزات سنگین (سرب، کروم، کادمیوم، نیکل، جیوه و غیره) یا آلاینده های آلی (مانند هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAH)، دیوکسین ها (PCDD)) را نمی توان رد کرد.

همانطور که در تولید بیوگاز، هدف z است. ب. تغذیه مواد خام تجدیدپذیر از تولیدات اولیه کشاورزی و جنگلداری پس از تخمیر به مصرف کشاورزی. این امکان ایجاد یک اقتصاد دایره ای با هدف بازیافت مواد مغذی و حفظ منابع را فراهم می کند. پس از تخمیر در کارخانه بیوگاز، می توان مواد مغذی را به همان میزان به زمین کشاورزی بازگرداند. از یک سو، این امر از حذف مواد مغذی و از سوی دیگر، از “بار بیش از حد” مواد مغذی جلوگیری می کند.

سایر کودها

علاوه بر این، بسترهای کشت (مانند “خاک گلدان”)، افزودنی های خاک و افزودنی های گیاهی نیز برای کشاورزی و باغبانی سرگرمی مرتبط هستند:

بسترهای کشت (مانند خاک گلدان) به عنوان فضای ریشه برای گیاهان عمل می کند و وظیفه ای قابل مقایسه با خاک را انجام می دهد.
تهویه‌کننده‌های خاک می‌توانند از نظر زیستی، شیمیایی یا فیزیکی بر وضعیت خاک تأثیر بگذارند و همچنین اثربخشی انواع کود های تقویتی را بهبود بخشند.
افزودنی‌های گیاهی مواد یا میکروارگانیسم‌هایی هستند که از فرآیندهای طبیعی گیاه حمایت می‌کنند و در نتیجه مقاومت گیاه را در برابر عوامل غیرزیستی تقویت کرده و بهره‌وری گیاهان را افزایش می‌دهند.
ما طیف گسترده‌ای از آزمایش‌ها را برای بررسی کیفیت کودهای معدنی و آلی، محیط‌های رشد، افزودنی‌های خاک و افزودنی‌های گیاهی ارائه می‌کنیم، بنابراین اطمینان از کیفیت پایدار محصول را امکان‌پذیر می‌کنیم. شما می توانید اطلاعات بیشتری در مورد خدمات آزمایش کود ما در اینجا بیابید. الزامات کیفی کودها در مقررات کودهای شیمیایی 2004 و مقررات (EC) شماره 2003/2003 در مورد کودها آمده است.

به این مقاله امتیاز بدهید...
[کل: 1 میانگین: 5]
دسته بندی کود کشاورزی
اشتراک
مطالب مرتبط

One reply on “معرفی انواع کود تقویتی”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

محصولی در سبد خرید شما نیست...

Return To Shop
وارد شدن...