بهترین خاک مناسب درخت پسته : تولید پسته در ایران بسیار زیاد است. خاک بجستان برای تولید پسته مناسب است. در حال حاضر درختان پسته در بجستان کاشته شده است. پسته را می توان در خاک قلیایی نیز کشت کرد. PH خاک ببینید مقادیر نرمال باید در اطراف باشد. کشت پسته نیاز به آب و هوای گرم دارد. مکان های مرتفع برای کشت آن مناسب در نظر گرفته نمی شود. قیمت پسته در بازار بسیار بالاست. کشت آن برای بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان بسیار مناسب است.
اگر شما هم می خواهید از پرورش پسته سود خوبی کسب کنید، امروز قصد داریم اطلاعات کاملی در مورد کشت آن در اختیار شما قرار دهیم.
خاک مناسب برای کشت پسته :
برای کشت پسته به زمین خاصی نیاز نیست. تقریباً در همه انواع خاک قابل اجرا است.در زمین کشت آن آب پر نشود. این گیاه در اثر غرقابی بیمار می شود. پسته را می توان در خاک کمی قلیایی کشت کرد. برای این، pH زمین مقدار باید بین 7 تا 8 باشد.
آب و هوا و دما :
آب و هوا و دما از جنبه های ویژه برای کشت پسته است. آب و هوای گرم و معتدل برای کشت آن مناسب در نظر گرفته شده است. در تابستان برای کشاورزی بسیار مورد نیاز است. گیاه آن حتی در زمستان نیز می تواند به راحتی رشد کند. اما یخبندان در زمستان برای کشت آن مضر است. بارندگی برای پسته کاری مهم نیست. گیاهان آن به خشکی مقاوم هستند. بنابراین، آنها می توانند به طور معمول حتی در بارندگی کم رشد کنند.
دمای بالا برای کشت پسته مناسب ترین است،اما در ابتدا گیاهان آن برای رشد به دمای معمولی نیاز داشتند. زمانی که گیاهان 5 تا 6 ساله هستند حتی در دمای حداکثر 40 درجه در تابستان و حداقل 7 درجه در زمستان به راحتی می توانند رشد کنند. دمای کمتر و بالاتر از این برای کشت آن مناسب تلقی نمی شود.
پیوند پسته :
کشت پسته با پیوند قلمه انجام می شود. و کشت آن از گذشته در ایران بوده است.در آینده نزدیک شاهد بسیاری از این موارد خواهیم بود. در حال حاضر برخی از گونه های عجیب و غریب مانند احمدی. کله قوچی. پسته سفید . اکبری رشد می کنند. کدام گیاهان در طول حدود 4.5 متر یافت می شوند. تولید پسته پس از حدود 12 سال به 7 تا 12 کیلوگرم در هر شاخه می رسد.
بیشتر بخوانید : بهترین کود برای درخت پسته
آماده سازی زمین :
بهترین خاک مناسب درخت پسته ،در ابتدای کشت پسته، بقایای قدیمی محصول را در مزرعه از بین ببرید. یا می توانید آنها را مخلوط کرده و برای تهیه کودهای ارگانیک استفاده کنید. پس از این کار، دو تا سه بار با گاوآهن، مزرعه را شخم بزنید و چند روز در مزرعه باز بگذارید. پس از این کار با با زدن اسید هیومیک شوک در مزرعه، خاک را شل کنید. پس از سست شدن خاک، با زدن بیل در مزرعه، خاک را صاف کنید. تا مزرعه هنگام بارندگی با مشکل قطع آب مواجه نشود.
کاشت پسته :
بهترین خاک مناسب درخت پسته ،بوته پسته را با ایجاد گودال در مزرعه می کارند،پس از تسطیح خاک، گودالی به عرض یک متر و عمق 45 سانتی متر در مزرعه آماده کنید. هنگام تهیه گودال ها به خاطر داشته باشید که بین هر گودال باید 5 تا 6 متر فاصله باشد. و غده ها را به صورت ردیفی آماده کنید. ضمناً بین هر ردیف باید 5 تا 6 متر فاصله باشد.
پس از حفر گودال ها، حین پر کردن گودال ها، گودال ها را با مخلوط کردن مقدار مناسب کودهای آلی و شیمیایی در خاک پر کنید. پس از پر کردن گودال ها، آنها را تا عمق آبیاری کنید و روی آنها را با کاه یا علف خشک بپوشانید. این غده ها یک ماه قبل از کاشت آماده می شوند.
آماده سازی گیاه :
کشت پسته با پیوند گیاه انجام می شود. نهال پسته از طریق پایه در نهالستان تهیه می شود. جدا از این، می توان آن را از طریق پیوند یا پیوند نیز تهیه کرد. شما می توانید در مورد تهیه نهال به هر دو روش از مقاله ما مطلع شوید.در حالی که برای تهیه گیاه از طریق پایه، شاخه های بیرون آمده از ریشه بوته های آن را از ریشه جدا کرده و به عنوان گیاه جدید در نهالستان می کارند. بهتر است نهال ها را از پایه تهیه کنید.
بیشتر بخوانید : صفر تا صد در مورد کاشت درخت پسته
روش و زمان کاشت :
بهترین خاک مناسب درخت پسته : نهال های تهیه شده در نهالستان پس از یک ماه در گودال هایی که در مزرعه تهیه شده است پیوند می زنند. قبل از پیوند گیاهان آن در گودال، یک گودال کوچک در وسط گودال های اصلی آماده شده آماده کنید. پس از آن، این گودال های کوچک تهیه شده با فسفیت پتاسیم شوک درمان کنید. به طوری که گیاهان در ابتدای رشد با هیچ نوع مشکلی مواجه نشوند. پس از درمان چاله ها، پلی اتیلن را از روی بوته های پسته جدا کرده و آنها را پیوند بزنید. پس از کاشت گیاهان در گودال ها، اطراف آن ها را خاک قرار دهید و ساقه را به خوبی یک تا دو سانتی متر فشار دهید.
کاشت پسته در فصل بارندگی خوب است. زیرا در این مدت گیاهان محیط مناسبی برای رشد پیدا می کنند. به همین دلیل گیاهان در ابتدا به خوبی رشد می کنند. در فصل بارندگی کاشت بوته های آن در ماه های خرداد و تیر انجام شود. در حالی که در صورت وجود چیدمان مناسب، می توان آن را در ماه های بهمن و اسفند نیز توسط برادران کشاورز کاشت کرد.
آبیاری گیاهان :
گیاه پسته به آبیاری زیادی نیاز ندارد. اما در ابتدا گیاهان برای رشد نیاز به آبیاری دارند. در این مدت گیاهان باید هفته ای یک بار در فصل تابستان آبیاری شوند. و در زمستان خوب است به فاصله 15 تا 20 روز آب بدهید. گیاهان آن در فصل بارندگی نیازی به آب ندارند. اما اگر به موقع باران نبارید، باید طبق نیاز به گیاهان آب داد. وقتی گیاهان آن کاملاً آماده شدند و شبیه درخت شدند، در طول سال به 5 تا 6 بار آبیاری نیاز دارند.
مقدار کود مورد نیاز درخت پسته:
درختان پسته نیاز به کود متوسطی دارند. برای این کار در زمان آماده سازی گودال های نشاکاری حدود 200-250 میلی لیتر کود 20.20.20 شوک را به خاک اضافه کنید و به خوبی در خاک مخلوط کرده و در گودال ها پر کنید. و چاله ها را آبیاری کنید. به همین دلیل کودها به درستی در خاک تجزیه می شوند. این مقدار کود باید ابتدا به مدت سه تا چهار سال به گیاهان داده شود.
بوته پسته پس از گذشت حدود 5 سال از کاشت در مزرعه شروع به عملکرد می کند. در طی این مدت، مقدار کود داده شده به گیاهان آن در طول رشد گیاهان باید افزایش یابد. وقتی گیاه شروع به باردهی کرد، باید سالانه حدود 50 سی سی کود شوک 10x به آنها داده شود. پس از آن باید همراه با رشد گیاهان، مقدار کود نیز افزایش یابد.به گیاه کامل باید سالانه 100 سی سی کود شوک 10x داده شود که فاصله آن از ساقه گیاه 30 سانتی باشد. به گیاه پسته باید قبل از گلدهی کود داده شود.
کنترل علف های هرز :
مبارزه با علف های هرز در بوته های پسته فقط باید به صورت طبیعی انجام شود. برای این کار در ابتدا حدود 25 تا 30 روز پس از نشاء اولین وجین گیاهان را به صورت سبک انجام دهید. پس از آن، هرگاه علف های هرز در گیاهان ظاهر شد، آنها را حذف کنید. و در فاصله ی دو تا سه ماهه ی آن ها را بیل زدن سبک کنید.
یک درخت پسته کاملاً تشکیل شده دو تا سه بار در سال نیاز به کنترل علف های هرز دارد. هنگام ظهور علف های هرز پس از فصل بارندگی، مزرعه را با پنجه برقی شخم بزنید تا علف های هرز در زمین های خالی در هنگام کشت پسته کنترل شود. علف های هرز حاصل از آن از بین می روند.
مراقبت از گیاه :
کشاورزان با مراقبت مناسب از بوته پسته می توانند تولید خوبی داشته باشند. برای این کار در ابتدا اجازه ندهید تا ارتفاع یک متری روی گیاهان هیچ گونه شاخه ای ایجاد شود. این باعث می شود که شکل و ساقه گیاه قوی شود. و وقتی گیاه بزرگ شد شاخه های آن را ببرید تا نور خورشید به راحتی وارد گیاه شود.زمانی که میوه ها روی گیاه شروع به شکل گیری کردند، باید هر سال قبل از شکوفه دادن گل ها روی گیاهان، گیاهان آن را هرس کرد. در هنگام هرس گیاهان، شاخه های بیمار و خشکی که روی آنها قابل مشاهده است را ببرید و جدا کنید. به همین دلیل شاخه های جدیدی در گیاهان ایجاد می شود. به همین دلیل تفاوت عملکرد نیز قابل مشاهده است.
درآمد اضافی :
بوته پسته حدود پنج سال پس از کاشت در مزرعه شروع به عملکرد می کند. در طی این مدت، برادران کشاورز به راحتی می توانند محصولات باغی کوتاه مدت، محصولات گیاهی، دارویی و ادویه را در زمین های خالی بکارند. به همین دلیل برادران کشاورز محصول مستمری از مزارع خود می گیرند. و برادر کشاورز حتی مجبور نیست با مشکلات مالی روبرو شود.
میوه چیدن :
بوته پسته پس از 6 سال کاشت در مزرعه شروع به عملکرد می کند. اما بعد از 10 تا 12 سال شروع به عملکرد خوب می کند. پوست میوه های آن در زمان رسیدن میوه ها شروع به جدا شدن می کند. در این مدت میوه های آن باید چیده شوند. پس از چیدن میوه های آن، برادران کشاورز می توانند آنها را برای مدت طولانی ذخیره کنند. در هنگام برداشت میوه پسته توجه داشته باشید که میوه های آن را قبل از رسیدن کامل نباید چید. این می تواند میوه ها را خراب کند.
بیشتر بخوانید : طریقه کاشت درخت پسته
بازده و سود :
به دلیل عدم عرضه پسته با توجه به تقاضای موجود در بازار، برادران کشاورز از تولید محصول آن بهره مند می شوند. به طور متوسط، یک بوته پسته در هر بار حدود 8 کیلوگرم محصول می دهد. که قیمت آن در بازار از 850.000 تا 1500.000 در هر کیلوگرم یافت می شود. بر اساس آن برادر کشاورز می تواند از کشت آن در یک هکتار چندین میلیون کسب کند.