-
بهترین شرایط رشد گیاهان شفلرا ابلق
- شفلرا ابلق هر چند وقت یک بار گل می دهد؟
- نحوه گرده افشانی گلهای شفلرا ابلق
- گیاهان شفلرا ابلق چگونه نور را دریافت کنند؟
- زمان آبیاری گیاهان شفلرا ابلق
- درباره کود مایع بیشتر بخوانید
- خاک مناسب رشد گیاهان شفلرا ابلق
- گیاهان شفلرا ابلق را چگونه کوددهی کنید؟
- چگونه گل های شفلرا ابلق را هرس کنیم؟
- نحوه انتقال گیاهان شفلرا ابلق به گلدان جدید
- دما مورد نیاز رشد گیاهان شفلرا ابلق
- اثرات غرقابی بر رشد گیاهان شفلرا ابلق
- مهمترین آفات رایج گیاهان شفلرا ابلق
- نحوه قلمه زنی گیاهان شفلرا ابلق
بهترین شرایط رشد گیاهان شفلرا ابلق
بهترین شرایط رشد گیاهان شفلرا ابلق شرایطی است که این گیاهان آپارتمانی زیبا رشد آسان و شاخ و برگ های فراوان تولید کنند. این گیاهان هم داخل منزل و هم بیرون طرفداران زیادی دارد، گلهای آن زیبایی خاصی ندارند ولی شاخ و برگ های زیبایی رشد می کنند.
شفلرا ابلق هر چند وقت یک بار گل می دهد؟
گیاهانی مانند شفلرا ابلق گیاهانی بومی مناطق گرمسیری هستند و در داخل خانه با مراقبت و شرایط مناسب گل می دهد. این گیاه تقریباً بعد 5-6 ماه که به رشد کامل رسید، گلدهی را در فصل رشد بهار یا تابستان آغاز می کند. شفلرا دارای گل های چند ساله است که می تواند دوباره رشد کند اما ممکن است در سال های متوالی به گلدهی نرسد. طول عمر گل های آن بین 3 تا 7 روز می باشد.
نحوه گرده افشانی گلهای شفلرا ابلق
گل های شفلرا ابلق ظاهر و ساختار منحصر به فردی دارند که جمع آوری گرده آنها را برای شما مشکل می باشد. گلهای آن گلهای کاملی هستند، یعنی هر دو جنس نر و ماده را با هم دارند. بهترین راه برای گرده افشانی آنها این است که گل ها را با استفاده از یک مداد تکان دهید وگرده ها را در قسمت های مادگی گل بریزند. علاوه بر پرندگان، عوامل طبیعی دیگری مانند باد و حشرات نیز در گرده افشانی گل ها نقش اساسی دارند.
گیاهان شفلرا ابلق چگونه نور را دریافت کنند؟
ماهی یک بار گلدانی که شفلرا ابلق در آن کاشته شده را بچرخانید تا مطمئن شوید که هر گوشه و کنار گیاه به اندازه کافی نور خورشید را دریافت می کند. گیاه را در مکانی نگهداری کنید که نور روشن اما غیر مستقیم به آن بتابد. هنگامی که گیاه در تابستان گلدهی می کند ، از روشنایی بیش از حد به آن خودداری کنید.
زمان آبیاری گیاهان شفلرا ابلق
گیاهان شفلرا ابلق را زمانی آبیاری کنید که 75 درصد بالای خاک خشک شده باشد. برای بررسی بیشتر می توانید با انگشت رطوبت گلدان را تست کنید، دقت داشته باشید این گیاهان رطوبت لازم را دریافت کنند. دما نباید کمتر از 16 درجه سانتی گراد باشد، چون گلدهی گیاه متوقف می شود.
درباره کود مایع بیشتر بخوانید
خاک مناسب رشد گیاهان شفلرا ابلق
خاک مناسب گیاهان شفلرا ابلق باید کمی غنی، مرطوب و اسیدی است . این گیاهان PH (6.0-6.5) را برای رشد مطلوب ترجیح می دهند.
گیاهان شفلرا ابلق را چگونه کوددهی کنید؟
کودهای غنی از فسفر در گلدهی گیاه شفلرا ابلق نقش اساسی دارند. بنابراین در طول فصل رشد سالی یک بار از کود پتاس بالا استفاده کنید.
چگونه گل های شفلرا ابلق را هرس کنیم؟
صبح زود بهترین زمان برای بریدن گل های گیاهان شفلرا ابلق می باشد، چون در این زمان تنش محیطی زیادی به گیاه وارد نمی شود. قبل برش قیچی را ضدعفونی کنید، گل ها را از پایه آن ببرید و نقطه اتصال آن به گیاه را مشخص کنید و شاخه اتصال گل و گیاه را به آرامی ببرید.
نحوه انتقال گیاهان شفلرا ابلق به گلدان جدید
گیاهان شفلرا ابلق می توانید در بهار به گلدان جدید برای رشد قوی انتقال دهید. از آنجایی که گیاهان شفلرا به سرعت رشد می کنند، گیاهان جوان معمولاً نیاز به گلدان بزرگتر نیاز دارند. معمولا توصیه می شود هر دو تا سه سال یکبار گلدان این گیاهان عوض کنید. در گلدان جدید گیاه شفلرا را با افزودن یک لایه زهکشی و یک لایه خاک مناسب آماده کنید، مخلوط خاک بهتر از کمپوست و کودهای ارگانیک کنید. بدین ترتیب ساختار خاک برای مدت طولانی تقویت و ظرفیت نگهداری آب خاک نیز افزایش می یابد و به تدریج مواد مغذی برای گیاه آزاد می شود.
دما مورد نیاز رشد گیاهان شفلرا ابلق
نگه داشتن گیاه شفلرا ابلق در مکانی بسیار سرد می تواند باعث از بین رفتن برگ های آن می شود،این گیاه هرگز نباید در معرض دمای کمتر از 10 درجه سانتیگراد قرار گیرد. برای زمستان گذرانی مناسب آن را در مکانی با دمای حدود 12 درجه سانتی گراد قرار دهید.
اثرات غرقابی بر رشد گیاهان شفلرا ابلق
غرقابی می تواند باعث پوسیدگی ریشه در گیاهان شفلرا ابلق شود، پوسیدگی ریشه دریافت مواد مغذی توسط گیاه را کاهش می دهد . همچنین اگر ته گلدان خیس باشد، باعث کپک زدگی و پوسیدگی ریشه گیاه می شود. برای نجات گیاه آن را در خاک تازه قرار دهید و ریشه های پوسیده را ببرید و کمتر آبیاری کنید.
مهمترین آفات رایج گیاهان شفلرا ابلق
مراقبت نامناسب و انتخاب نامناسب مکان تنها مواردی نیستند که می توانند بر رشد گیاه شفلرا تأثیر بگذارند و گیاهان را مستعد ابتلا به انواع آفات مختلف در زمستان کند.
کنههای عنکبوتی:
کنه های عنکبوتی کنههای به رنگ قهوهای، نارنجی و قرمز هستند که به گیاهان آسیب می رسانند. آنها بر روی سلول های سطحی برگ ها قرار می گیرند و نقاط ریز نقره ای را از خود روی آنها برجا می گذارند و تارهای ظریفی ایجاد می کنند.
حشرات فلس دار:
حشرات فلس دار در پایه برگ های گیاه یافت می شوند، این آفات به فضاهای خشک علاقه دارن و ماده عسل مانند چسبناکی تولید می کنند. لاروهای آنها از شیره گیاه تغذیه می کنند.
شپشک آردآلود:
این آفات از شیره گیاهان تغذیه کرده و ماده شیرینی تولید می کند. شپشکهای آرد آلود با رشتههای سفید پوشیده شده و در زیر برگهای گیاه پنهان میشوند.
شته ها:
شته ها معمولاً روی شاخه های تازه وجود دارند و شیره گیاه را می مکند، این شته ها باعث پیچ خوردگی یا بدشکل شدن برگ ها می شوند.
نحوه قلمه زنی گیاهان شفلرا ابلق
ساده ترین روش برای تکثیر گیاهان شفلرا ابلق استفاده از قلمه های انتهایی می باشد، این نوع تکثیر در تمام طول سال قابل انجام است، البته گیاه برای رشد به دمای 15 تا 20 درجه سانتی گراد نیاز دارد. برای قلمه زنی یک شاخه سالم را انتخاب کنید و آن را از زیر گره برگ جدا کنید، طول آن باید حدود 10 سانتی متر باشد و سه تا پنج برگ داشته باشد. برای کاهش اتلاف آب از طریق تعرق، نزدیک ترین برگ ها به پایین را بردارید.
قلمه را در گلدانی با خاک مناسب بگذارید. همچنین می توانید آنها را بعد ریشه زنی در آب، بکارید